Hemma hos Pernilla

Hemma hos Pernilla

måndag 23 december 2013

Dan före dopparedan

Det mesta är klart! Imorse gjorde jag och döttrarna lite mer julgodis. Elma gjorde små marsipanbröd, Fanny och jag hjälptes åt att göra "nougat och marsipanlimpor"

Förmiddagen ägnade vi sen åt att handla hem den sista maten. Det mesta har vi hunnit laga till och förbereda, så vi inte behöver stressa imorgon. Det enda som återstår är Janssons frestelse, potatis, skagenröra och sallad och att värma på de varma rätterna.

Fanny har bakat drömmar, jag vet ingen som gör så goda  och fina
drömmar som min snart 11-åriga dotter.

Elma har hjälpt mig att koka rödkål och pensla revbensspjäll. Ibland är de riktigt hjälpsamma. Undrar om det beror på att det är Julafton imorgon. De kanske hoppas på extra fina julklappar om de hjälper till.

Jultårtan är påbörjad också, tryffeln som tårtan skall glaseras med ska bara stå och gotta till sig över natten.

Frökexdegen skall förberedas nu.ikväll så den får stå och svälla över natten.

Snart, snart får jag gå och lägga mig lite småfix bara också måste vi nog smaka en skiva från skinkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar