Idag har jag bakat Kanelbiscotti och Kolasnitt.
Recepten följer här under.
Lakritsknäcken jag hade gjort i fredags smakade vedervärdigt, den måste ha blivit bränd när jag kokade den. Så den är förvisad till soporna.
Kanelbiscotti
400 g smör
400 g socker
1000 g vetemjöl
3 msk bakpulver
4 1/2 dl mjölk
1 msk kanel
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa rumsvarmt smör och socker lätt och luftigt. Blanda ner övriga ingridienser och knåda till en deg.
Förmå till fyra rullar.
Placera rullarna på två plåtar med bakplåtspapper och platta till dem lite.
Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut plåtenoch låt längderna svalna. Skär dem i centimertjocka skivor och torka i ugnen i 150 grader i ca 15 min.
Kolasnittar (ca 40 kakor)
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 msk ljus sirap
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
Dela degen och rulla ut i fyra längder. Tryck till dem med en gaffel. Grädda i ca 12 minuter i mitten av ugnen. Låt dem svalna lite och skär längderna på snedden. Låt svalna på plåten.
Båda recepten blir supergoda och är lätta att göra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar