Hemma hos Pernilla

Hemma hos Pernilla

söndag 5 januari 2014

Rosenbröd till frukost

På morgonen idag gjorde jag ett ryck och bakade rosenbröd till frukost. Perfekt att baka när man har mjölk som gått ut men inte blivit dålig.

Rosenbröd

50 gram jäst
50 gram smör
5 dl mjölk
1 nypa salt
12 dl vetemjöl

Smula jästen i en degbunke.
Smält smör i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt.

Häll degvätskan över jästen tillsätt saltet och rör tills jästen smält.

Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg.

Låt degen jäsa 30 min.

Rulla bollar och lägg på plåt. Gärna med bakplåtspapper. Snitta bollarna som ett kryss. Låt dem jäsa 30 min.

Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.

Grädda i 200 grader tills bröden är gyllene.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar